Mundo Deportivo noemt twee Barça-opties: 'ook Ajacied Tagliafico in beeld'

Mundo Deportivo noemt twee Barça-opties: 'ook Ajacied Tagliafico in beeld'

14-06-2021 09:55
27

FC Barcelona verwacht Júnior Firpo deze zomer te verkopen, waarna het zelf een nieuwe linksback wil aantrekken. Nicolás Tagliafico is één van de twee opties die wordt genoemd door Mundo Deportivo.

Trainer Ronald Koeman heeft al de beschikking over Alejandro Balde. De zeventienjarige Spanjaard staat te boek als een groot talent, maar hij is nog erg jong. Barça wil daarom een bewezen verdediger halen, die meteen de concurrentiestrijd kan aangaan met Jordi Alba, schetst de Catalaanse sportkrant.

José Gayá geldt als de droomkandidaat in Camp Nou. Hij heeft een transferclausule van veertig miljoen euro bij Valencia, maar dat is een bedrag dat Barça niet kan en wil betalen. Een spelersruil behoort wel tot de mogelijkheden, maar het is de vraag of Los Che daar op zit te wachten. Mocht het niet lukken om Gayá los te weken, dan zoekt Barcelona naar andere - betaalbare - opties.

Oleksandr Zinchenko was vorig jaar nog in beeld, maar hij is nu geen kandidaat. Robin Gosens heeft nog een eenjarig contract bij Atalanta Bergamo, maar bronnen sluiten zijn komst ook zo goed als uit, stelt MD. De krant laat vervolgens de naam van Tagliafico vallen. De Argentijn hoopt op een nieuw avontuur en mag voor ongeveer twaalf miljoen euro vertrekken bij Ajax.

Vorige maand meldde AS dat ook Owen Wijndal in beeld is bij Barcelona. MD noemt de linksback van AZ echter niet.