Deense spits Braithwaite hekelt Eriksen-statement van UEFA: 'Niet ons verzoek'

Deense spits Braithwaite hekelt Eriksen-statement van UEFA: 'Niet ons verzoek'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 12:08ma 14-06-2021 om 12:08

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 12:16ma 14-06-2021 om 12:16

Martin Braithwaite is niet blij met de UEFA. Minder dan twee uur na het instorten van Christian Eriksen werd de EK-wedstrijd tegen Finland hervat, volgens de Europese voetbalbond op verzoek van de Deense spelers. Volgens Braithwaite ligt dat genuanceerder.

"Het was geen verzoek van de spelers", maakt de aanvaller van FC Barcelona duidelijk in gesprek met TV2. "De UEFA gaf ons twee opties en we kregen op dat moment meteen te horen dat we een beslissing moesten nemen."

Denemarken kon het duel zaterdagavond uitspelen óf zondag om 12.00 uur de draad oppakken. "Ik had graag een derde optie gehad. Natuurlijk wil je niet meer voetballen, maar we wisten ook allemaal dat er 's nachts niet geslapen zou worden. De volgende dag weer op het veld verschijnen was voor ons geen optie."

De Deense voetbaliconen Michael Laudrup en Peter Schmeichel plaatsten afgelopen weekend al grote vraagtekens bij het besluit om Denemarken - Finland af te maken. "De spelers kregen een keuze die geen keuze is", zei Laudrup, die samen met zijn broer Brian ambassadeur is van de EK-wedstrijden in Kopenhagen.

Inmiddels gaat het beter met Eriksen. Zijn gezondheid is stabiel, nadat hij zaterdagavond een hartstilstand kreeg en 'teruggehaald' moest worden met een defibrillator. De Deense bondscoach Peter Hjulmand erkende dat het een foute beslissing was om de EK-wedstrijd tegen Finland zaterdagavond uit te spelen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws