Weghorst 'geen aanspeelpunt' voor Oranje: 'Niet als de Jong, maar als Huntelaar'

Weghorst 'geen aanspeelpunt' voor Oranje: 'Niet als de Jong, maar als Huntelaar'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 12:35ma 14-06-2021 om 12:35

Wout Weghorst is géén aanspeelpunt. Tot die conclusie is Danny Blind gekomen na het EK-debuut van de spits tegen Oekraïne. Weghorst maakte de tweede Oranje-goal, maar had het niet makkelijk.

"Hij is geen aanspeelpunt pur sang", aldus Blind in de live-uitzending van Voetbal International. "Ik las in de kranten dat hij balvast moet zijn, zodat Memphis Depay om hem heen kan bewegen. Maar zo'n speler is hij niet. Weghorst moet in de zestien komen, daar liggen zijn kwaliteiten. Met twintig goals in de Bundesliga heeft hij dat ook bewezen."

"Ik zeg niet dat hij niet mee kán voetballen, maar is hij niet super balvast", gaat de voormalige bondscoach verder. "In de eerste helft verspeelde hij makkelijk twee, drie ballen en zat hij niet zo lekker in de wedstrijd."

Blind trekt de vergelijking met Luuk de Jong. "Dat is veel meer een pinchhitter. De Jong kleunt erin en forceert iets, waarvan anderen kunnen profiteren. Weghorst zal niet de oorlog aangaan om anderen te laten scoren. Nee, die wil zelf scoren. Huntelaar is ook zo."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws