Breaking news

Ihattaren 'komt afspraken niet na' en is uit selectie PSV gezet

Feyenoord verlengt met vaste waarde: 'Dan is 't logisch om hier langer te blijven'

Feyenoord verlengt met vaste waarde: 'Dan is 't logisch om hier langer te blijven'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 13:10ma 14-06-2021 om 13:10

Tyrell Malacia heeft zijn contract bij Feyenoord met één seizoen verlengd. De 21-jarige linksback ligt nu tot medio 2024 vast in De Kuip, maken de Rotterdammers maandag bekend.

Malacia heeft de concurrentiestrijd met Ridgeciano Haps gewonnen bij Feyenoord. In het afgelopen seizoen speelde hij 33 officiële duels. De vleugelverdediger vindt dat hij nog niet klaar is bij de club. "Dit is mijn club, al sinds ik hier in 2008 binnenkwam. Sindsdien groei ik ieder jaar als voetballer, dus dan is het logisch om langer bij Feyenoord te willen blijven", zegt hij op de clubsite. "Ik ben blij dat ik dit seizoen heb kunnen laten zien waartoe ik in staat ben, zowel bij Feyenoord als bij Jong Oranje. Ik heb er ontzettend veel zin in om die lijn door te trekken in het nieuwe seizoen, onder een nieuwe trainer."

Technisch directeur Frank Arnesen ziet het als een winst voor Feyenoord en Malacia dat de verdediger langer vastligt. "Voor de club is het natuurlijk fantastisch om een voetballer die zich als jeugdspeler heeft opgewerkt naar het eerst elftal langer aan zich te binden. Tyrell heeft zich zeker afgelopen seizoen ontzettend goed ontwikkeld en heeft daarna bij Jong Oranje ook een uitstekende rol gespeeld", laat de Deen weten. "Die progressie willen we voortzetten, zodat Tyrell een nog belangrijkere waarde gaat vertegenwoordigen binnen het eerste elftal en voor Feyenoord in het algemeen."

Malacia was begin deze maand basisspeler bij Jong Oranje, dat tot de halve finale van het EK reikte. Dick Advocaat, die wordt opgevolgd door Arne Slot, vertelde zondag dat hij verwacht dat Malacia uitgroeit tot international.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws