Arnautovic ligt onder vuur en komt met reactie: 'IK BEN GEEN RACIST'

Arnautovic ligt onder vuur en komt met reactie: 'IK BEN GEEN RACIST'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 16:00ma 14-06-2021 om 16:00

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 16:20ma 14-06-2021 om 16:20

Marko Arnautovic ligt onder vuur in de Servische media. Volgens Informer, een belangrijke krant in Servië, heeft de Oostenrijker zich schuldig gemaakt aan racisme tegen Noord-Macedonië. Arnautovic ontkent in alle toonaarden.

Arnautovic scoorde zondag tegen Noord-Macedonië, waarna hij zich behoorlijk liet gaan en gekalmeerd moest worden door ploeggenoot David Alaba. Volgens Informer zei Arnautovic 'ik n**k je Albanese moeder' tegen Egzon Bejtulaj, die Albanese roots heeft.

Arnautovic gebruikte volgens Informer echter niet het woord 'Albanese', maar 'Shiptar-mutter'. Shiptar is voor Albanezen een racistische term. Arnautovic en Bejtulaj zouden het tijdens de wedstrijd met elkaar aan de stok hebben gekregen. De familie van Arnautovic komt overigens uit Servië.

Arnautovic komt een dag later met opheldering. 'Ik wil mijn excuses aanbieden voor wat verhitte momenten tijdens de wedstrijd', schrijft hij op Instagram. 'Zeker richting mijn vrienden van Noord-Macedonië en Albanië. Ik wil één ding duidelijk maken: IK BEN GEEN RACIST! Ik heb bijna overal ter wereld vrienden en ik sta voor diversiteit. Iedereen die me kent weet dit.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws