'Kreeg pas na de wedstrijd mee dat de koning en koningin er waren'

'Kreeg pas na de wedstrijd mee dat de koning en koningin er waren'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 17:12ma 14-06-2021 om 17:12

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 18:53ma 14-06-2021 om 18:53

De spelers van het Nederlands elftal hebben na de overwinning op Oekraïne een bescheiden feestje gevierd, zegt Nathan Aké. De verdediger, die de assist op de 3-2 van Denzel Dumfries gaf, nam wel even plaats achter de piano.

De spelers van het Nederlands elftal deden bewust rustig aan, omdat donderdag alweer de volgende wedstrijd tegen Oostenrijk op de agenda staat. "Stefan de Vrij zat wel even achter de piano. Ja, ik speel ook piano. Maar Stefan is verder. Die heeft zelfs al concerten gegeven", zegt Aké tegen het Algemeen Dagblad.

"Waar dat pianospelen van ons opeens vandaan komt? Uit de eerste lockdown. We hadden toen weinig te doen. Ik kocht een piano via Amazon en via de iPad ben ik gaan oefenen. Stefan heeft er ook eentje gehaald. Dan ga je filmpjes naar elkaar sturen. Het ging ook steeds beter. Ach, ik wilde iets doen met mijn tijd. Iets nieuws", grapt Aké.

Aké hoorde pas na de wedstrijd dat koning Willem-Alexander en koningin Maxima aanwezig waren in de Johan Cruijff Arena. "Dat de koning en de koningin er waren, dat kreeg ik overigens pas ver na afloop mee toen ik daar filmpjes van zag. Het was heel mooi allemaal, op de trainingen zag je vandaag ook alleen maar blije gezichten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws