'Opluchting op kantoor bij FC Barcelona: Memphis is binnen'

'Opluchting op kantoor bij FC Barcelona: Memphis is binnen'

14-06-2021 17:51 Laatste update: 15-06-2021 10:23
126

De overgang van Memphis Depay naar FC Barcelona zou zijn afgerond. De club heeft de aanvaller van het Nederlands elftal definitief binnen.

Dat meldt Sky Italia, in navolging van transferexpert Fabrizio Romano, die meldde dat de puntjes nog op de i moesten worden gezet. Barcelona heeft de afgelopen dagen een betere aanbieding neergelegd bij Memphis, vermoedelijk om een kaping van andere clubs te voorkomen.

Het is echter niet precies duidelijk of Memphis voor twee of drie seizoenen gaat tekenen. Ook is niet duidelijk wanneer Barcelona hem wil presenteren. Het EK is begonnen en daarom wil Memphis alleen over het Nederlands elftal praten.

Maar zeker is dat Barcelona hard op weg is om Memphis binnen te halen. Daar had de club uiteindelijk nog alle moeite mee. De Spanjaarden wilden hem in januari al halen, maar stuitten toen op de regels rond financial fair play. Memphis is inmiddels transfervrij en kost Barcelona dus niets, maar dat maakte hem ook voor andere clubs interessant. Juventus zou hem ook willen hebben.