Oranje 'al door' op EK: 'Moeten nu nog tegen twee kneuzenelftallen spelen'

Oranje 'al door' op EK: 'Moeten nu nog tegen twee kneuzenelftallen spelen'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 18:58ma 14-06-2021 om 18:58

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 19:01ma 14-06-2021 om 19:01

Willem van Hanegem denkt dat het Nederlands elftal de groepsfase van het EK 'makkelijk' met negen punten gaat afsluiten. Volgens De Kromme neemt Oranje het na de overwinning tegen Oekraïne in de groepsfase nog op tegen twee 'kneuzenelftallen'.

Voor de camera van ESPN is Van Hanegem duidelijk na de 3-2 winst van Oranje op Oekraïne. "Nu moet je nog tegen twee kneuzenelftallen spelen. Natuurlijk zijn we door", vertelt de 52-voudig international van Nederland. "We gaan makkelijk negen punten halen. We zitten in een heel zwakke poule"

"Eigenlijk moet ik een beetje uitkijken", gaat Van Hanegem verder. "Misschien gaan mensen zich afvragen of ik een beetje de weg kwijt ben. Maar dat ben ik niet. Ik heb goed gekeken naar de twee ploegen (Oostenrijk en Noord-Macedonië, red.) waar we nog tegen moeten spelen. Nou, dat was niks."

Oranje neemt het donderdagavond om 21.00 uur op tegen Oostenrijk. Vier dagen later staat het laatste groepsduel op het programma voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer, tegen Noord-Macedonië. De twee tegenstanders van Nederland speelden zondag al tegen elkaar. Toen won Oostenrijk met 1-3.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws