Slowakije zorgt voor stuntje op EK door Polen en Lewandowski te kloppen

14-06-2021 19:51
49

Slowakije heeft maandagmiddag voor een stuntje gezorgd in Groep E op het EK. De ploeg heeft Polen in haar eerste groepswedstrijd met 1-2 weten te kloppen.

In de achttiende minuut was het al raak in de Gazprom Arena in Sint-Petersburg. Aanvaller Róbert Mak trof toen namens Slowakije de paal. Hij zag dat de rebound op zijn schot wel raak ging: de bal kwam via het aluminium op het achterhoofd van doelman Wojciech Szczesny, waarna de 0-1 een feit was.

Hoewel Slowakije niet het spel maakte, ging het wel met de 0-1 voorsprong de rust in. Polen kreeg wat mogelijkheden op de gelijkmaker, maar wist die in het eerste bedrijf niet te verzilveren. In de tweede helft was dat echter een ander verhaal: in de eerste minuut na rust tikte Karol Linetty de bal op aangeven van Maciej Rybus raak: 1-1.

In het restant van de tweede helft kon Polen op zoek gaan naar de voorsprong. Grzegorz Krychowiak gooide die plannen in de 62ste minuut echter door de war: de controlerende middenvelder pakte toen zijn tweede gele kaart, nadat hij stevig doorging op Jakub Hromada. Daardoor moest Polen de wedstrijd afmaken met tien man.

De rode kaart brak de ploeg van bondscoach Paulo Sousa uiteindelijk op. Enkele minuten later maakte Internazionale-verdediger Milan Škriniar de 1-2 namens Slowakije, door uit een corner raak te schieten. Ondanks dat Polen in de slotfase nog gevaarlijk werd, was dat ook de einduitslag. Daardoor staat Slowakije nu aan kop en Polen onderaan in Poule E. Later op de maandagavond komen groepsgenoten Spanje en Zweden nog in actie.