LIVE-discussie: Barça-wonderkind bij Spanje, ex-Eredivisie-spitsenduo bij Zweden

LIVE-discussie: Barça-wonderkind bij Spanje, ex-Eredivisie-spitsenduo bij Zweden

14-06-2021 20:15 Laatste update: 21:09
28

Spanje en Zweden gaan om 21.00 uur deze EK-dag afsluiten. Bij Spanje staat FC Barcelona-wonderkind Pedri in de basis, bij Zweden verschijnen voormalig Eredivisie-spelers Alexander Isak en Marcus Berg aan de aftrap.

Bij Spanje werd aanvankelijk gevreesd voor de beschikbaarheid van veel spelers door de coronabesmetting van Sergio Busquets. Naast de Barça-middenvelder testte alleen Diego Llorente positief, maar die test bleek vals. Daardoor zit de verdediger 'gewoon' op de bank bij Spanje. Bondscoach Luis Enrique kan voor de rest dus beschikken over zijn selectie.

Wedden

Meer odds

Ook Zweden had te kampen met coronabesmettingen. Dejan Kulusevski en Mattias Svanberg testten positief, waardoor zij er niet bij zijn vanavond. Onder meer Jesper Karlsson stond op stand-by, maar werd uiteindelijk niet opgeroepen voor het duel met Spanje. Bij Zweden staan oude bekenden Isak en Berg in de punt van de aanval.

De volledige opstellingen:
Spanje: Unai Simón; Marcos Llorente, Pau Torres, Laporte, Jordi Alba; Rodri, Pedri, Koke; Dani Olmo, Morata en Ferran Torres.

Zweden: Olsen; Lustig, Danielsson, Lindelöf, Augustinsson; Larsson, Ekdal, Olsson, Forsberg; Berg en Isak.