'Memphis lijkt daarin wel op Ziyech, die leed bij Ajax ook te vaak balverlies'

'Memphis lijkt daarin wel op Ziyech, die leed bij Ajax ook te vaak balverlies'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 21:19ma 14-06-2021 om 21:19

Memphis Depay speelt bij het Nederlands elftal zoals Hakim Ziyech dat bij Ajax deed. Dat zegt Rinus Israël, die de aanvalsleider van Oranje daarmee duidelijk wil maken dat hij te vaak balverlies lijdt.

Memphis legt veel risico in zijn spel en soms pakt dat niet goed uit. IJzeren Rinus vindt dat het beter moet. "Voor de goede speler die hij is, lijdt hij te veel balverlies tegen Oekraïne", zegt hij in De Telegraaf. "Dat was nu niet dodelijk, maar dat is het wel als je tegen Frankrijk speelt. Raak je dan op het middenveld de bal zo vaak kwijt, dan wordt het keihard afgestraft."

Israël zou het een goed idee vinden als de aanvaller kijkt hoe Ziyech bij Ajax een switch maakte. "Daar lijkt hij wel op. Ziyech leed in zijn eerste jaar bij Ajax ook te veel balverlies en werd belangrijker toen hij op de flank ging spelen. Als een actie mislukte, stonden er nog genoeg spelers tussen hem en het doel. Maar laat wel duidelijk zijn: als Memphis aangespeeld wordt, kan hij geweldige dingen doen."

Volgend seizoen speelt Depay waarschijnlijk bij FC Barcelona. Zijn contract bij Olympique Lyon loopt over twee weken af en de geruchten over een transfer naar Catalonië worden steeds hardnekkiger.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws