Schermen op terrassen wellicht mogelijk vanaf achtste finales: 'Eerder, dan prima'

Schermen op terrassen wellicht mogelijk vanaf achtste finales: 'Eerder, dan prima'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 22:16ma 14-06-2021 om 22:16

Wedstrijden van Oranje kijken op een terras bij de kroeg zit er voorlopig nog niet in. Ferd Grapperhaus, minister van Justitie, en voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad maakten dat vanavond bekend.

Zij overlegden onder meer over de mogelijkheid om buiten op terrassen kleine schermen neer te zetten, zodat daar naar EK-wedstrijden gekeken kan worden. Toch zal dat niet voor eind juni gaan gebeuren "We kunnen nu weer niet aparte maatregelen nemen en tussenstappen zetten", zegt Bruls tegen Het Parool. "Dan wordt de situatie er niet duidelijker op."

Toch zou het zo kunnen zijn dat er vanaf 26 juni, wanneer de achtste finales beginnen, meer mogelijk is. "Momenteel vaart het kabinet op 30 juni voor een volgende fase. Kan dat eerder, dan kunnen de schermen ook eerder terugkeren in de kroeg of op de terrassen. Wat eerder kan is prima en als er geen redenen meer zijn om beperkingen te houden, moeten ze stoppen."

De wedstrijden tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië lijken dus niet in de kroeg gekeken te kunnen worden, maar als Oranje de achtste finale haalt is de kans groot dat dat verandert.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws