'Ik dacht eerst: waarom wisselt hij Blind? Maar toen ik hem zag begreep ik het'

'Ik dacht eerst: waarom wisselt hij Blind? Maar toen ik hem zag begreep ik het'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 23:12ma 14-06-2021 om 23:12

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 23:23ma 14-06-2021 om 23:23

De situatie rond Daley Blind heeft indruk gemaakt op Dirk Kuyt, zijn oude ploeggenoot bij het Nederlands elftal. Blind speelde tegen Oekraïne, maar onthulde na afloop dat hij serieus overwoog om niet het veld op te gaan. Dat had te maken met de situatie rond Christian Eriksen en die van hemzelf.

Blind gaf Kuyt nergens het gevoel dat hij onzeker was. "Het is ongekend hoe het hij voor elkaar gekregen heeft om bij mij het gevoel van onzekerheid helemaal weg te nemen", zegt Kuyt bij Humberto. "Hij speelde echt een hele goede wedstrijd. Je voelt gewoon de emotie, diep respect voor Daley Blind."

Bondscoach Frank de Boer wisselde Blind na ruim een uur. De verdediger was zichtbaar geëmotioneerd. "Ik dacht eerst: waarom wisselt hij Blind? Maar toen ik hem zag begreep ik dat wel. Hij had ook nog eens een hele vervelende blessure en dan zó spelen, heel knap."

Presentator Jack van Gelder ziet indrukwekkende foto's van Blind met assistent Ruud van Nistelrooij en bondscoach De Boer. "Ook respect voor de fotografen. Die worden altijd onderbelicht. Men heeft het altijd over televisie en radio, maar de fotografen maken soms zulke fantastische foto's."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws