'Misschien zei Schreuder of Hake 'Tim, doe normaal', maar wilde ik het niet horen'

'Misschien zei Schreuder of Hake 'Tim, doe normaal', maar wilde ik het niet horen'

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 08:57di 15-06-2021 om 08:57

Laatste update: dinsdag 15 juni 2021 om 09:05di 15-06-2021 om 09:05

Tim Hölscher brak als tiener door bij FC Twente, maar zit op zijn 26ste zonder club en traint mee bij TOP Oss. De aanvallende middenvelder uit het Duitse Gronau baalt nu van de houding die hij in zijn eerste profjaren had.

De moeder van Hölscher overleed toen hij twaalf was. "Ik dacht: ik heb het ergste en zwaarste al meegemaakt, wat kan me nog gebeuren?", vertelt hij in een openhartig gesprek met TC/Tubantia. Hölscher zette daarna een 'masker' op en wilde niet te veel emoties tonen. "Destijds liet ik niemand dichtbij komen. Stel dat ze me zagen als een zielige jongen, dat wilde ik zeker niet."

Toen hij het eerste van FC Twente haalde, dacht Hölscher dat zijn missie al geslaagd was. "Ik was zo jong, speelde in het eerste van FC Twente en dacht dat ik er was. Alles lukte", blikt hij vol berouw terug. "Het had zo anders kunnen lopen, als het nu zes jaar geleden was en ik wist wat ik nu weet. Ik gaf in het verleden anderen de schuld als het niet goed ging, legde het nooit bij mezelf neer. Ik gaf niet alles wat ik had moeten geven."

De wijze lessen van trainers als Alfred Schreuder en René Hake bleken niet aan hem besteed. "Ik gaf niet terug wat ik had moeten geven. Misschien zeiden ze wel tegen me: Tim doe eens normaal en wilde ik het niet horen. Ik heb er spijt van."

Inmiddels is hij hard aan het werk met een fysiektrainer en zet hij alles op alles om een nieuwe club te vinden. Hölscher is tot eind juni nog speler van TOP Oss, mag mee blijven trainen, maar komt nog niet in aanmerking voor een nieuw contract. "De teams waar ik nog voor ga spelen, krijgen een heel andere jongen dan die ik ervoor was. Oud-teamgenoten spelen bij Bayern München of elders in de Bundesliga. Wat als ik dingen anders had aangepakt? Misschien kan het nog."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws