Kuipers krijgt eerste wedstrijd toegewezen, ook Makkelie mag weer aan de slag

Kuipers krijgt eerste wedstrijd toegewezen, ook Makkelie mag weer aan de slag

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 10:24di 15-06-2021 om 10:24

Laatste update: dinsdag 15 juni 2021 om 11:34di 15-06-2021 om 11:34

Scheidsrechter Björn Kuipers fluit aankomende donderdag zijn eerste wedstrijd op het EK 2020. De 48-jarige arbiter heeft de leiding over de wedstrijd Denemarken-België uit groep B. Danny Makkelie moet de andere wedstrijd in groep B, Finland-Rusland, in goede banen gaan leiden.

Kuipers kwam tot op heden, tijdens Engeland-Kroatië, alleen als vierde man in actie tijdens dit EK. Donderdag fluit de ervaren scheidsrechter zijn eerste wedstrijd op deze eindronde, wanneer Denemarken en België tegenover elkaar staan in de tweede speelronde van groep B. Het duel tussen Denemarken en België wordt gespeeld in Kopenhagen en begint om 18.00 uur.

Denemarken verloor zijn eerste groepswedstrijd, welke overschaduwd werd door het drama rondom middenvelder Christian Eriksen, met 1-0 van Finland. België zette zonder enige moeite Rusland met 3-0 opzij. Uitblinker tijdens die wedstrijd was Inter-spits Romelu Lukaku, die tweemaal wist te scoren. Kuipers wordt donderdag bijgestaan door zijn vaste assistenten Erwin Zeinstra en Sander van Roekel. Pol van Boekel fungeert als VAR.

Makkelie heeft de leiding gekregen over het andere duel in groep B. Finland-Rusland wordt na de openingswedstrijd Turkije-Italië de tweede wedstrijd van de 38-jarige leidsman.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws