'Groepsbepalend duel' Nederland-Oostenrijk onder leiding van een oude bekende

'Groepsbepalend duel' Nederland-Oostenrijk onder leiding van een oude bekende

15-06-2021 10:55
12

De Israëlische arbiter Orel Grinfeld heeft donderdag de leiding over het tweede groepsduel van Oranje dit EK. Het Nederlands elftal krijgt dan te maken met het sterk gestarte Oostenrijk.

Nog niet zo lang geleden had de 39-jarige Grinfeld eveneens de leiding over een interland van Oranje. Op 18 november floot de man uit Israël het Nations League-duel Polen-Nederland, waarin hij een strafschop toekende aan Oranje. Nederland won het duel uiteindelijk met 1-2 door doelpunten van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum.

Oranje en Oostenrijk wisten beide hun eerste duel van de groepsfase winnend af te sluiten. Nederland won met 3-2 van Oekraïne en Oostenrijk won met 3-1 van Noord-Macedonië, mede door een treffer van voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic. De inmiddels 32-jarige spits viel in en besliste het duel in Oostenrijks voordeel. Na de wedstrijd kwam de aanvaller in opspraak door zijn manier van juichen.

Nederland-Oostenrijk zou zomaar eens de beslissende wedstrijd kunnen zijn in groep. Bij een overwinning donderdag ligt de weg naar groepswinst voor Oranje helemaal open. Het duel Nederland-Oostenrijk begint donderdag om 21.00 uur.