Jonk en Van Leeuwen halen oude bekende uit Ajax-tijd terug naar Volendam

Jonk en Van Leeuwen halen oude bekende uit Ajax-tijd terug naar Volendam

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 13:28di 15-06-2021 om 13:28

Damon Mirani is na negen jaar terug bij FC Volendam, heeft Het Andere Oranje dinsdag bekendgemaakt. De centrale verdediger vertrok als jeugdspeler naar Ajax, speelde vijf seizoenen lang voor Almere City en is komend seizoen weer aan De Dijk te bewonderen.

Mirani liep uit zijn contract bij Almere City. VoetbalPrimeur meldde eerder deze week al dat FC Volendam hiervan wilde profiteren. Dinsdag is de transfer wereldkundig gemaakt. "Ik ben gevallen voor de ambitie en het project, zodat we samen heel Volendam weer oranje kunnen laten kleuren. Ik heb er veel zin in!", laat de in Monnickendam geboren verdediger weten aan de clubkanalen.

In Volendam komt Mirani twee oude bekenden uit zijn Ajax-tijd tegen: trainer Wim Jonk en technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Zijn roots liggen hier en hij loopt ook al mee in onze jeugdopleiding om te verkennen of een mogelijke trainerscarrière bij hem zou passen", vertelt laatstgenoemde over Mirani. "Damon heeft zich de laatste jaren uitstekend ontwikkeld, dus voor ons was het logisch om direct na de play-offs al met hem in gesprek te gaan. Het is mooi dat het nu gelukt is."

Volendam was naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger: Marco Tol speelt komend seizoen voor SC Cambuur en groeibriljant Mickey van de Ven lijkt niet te behouden. De club heeft echter al twee aanvallers van formaat kunnen strikken: Keuken Kampioen Divisie-topscorer Robert Mühren keert terug op het oude nest en Daryl van Mieghem komt over van De Graafschap.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat FC Volendam komend seizoen promoveren?

Ja
62%
Nee
38%
(431 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws