Deense bondscoach: 'Bij corona 48 uur uitstel mogelijk, bij 'n hartstilstand niet'

Deense bondscoach: 'Bij corona 48 uur uitstel mogelijk, bij 'n hartstilstand niet'

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 13:47di 15-06-2021 om 13:47

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand baalt nog altijd van de gang van zaken na het Eriksen-drama tijdens Denemarken-Finland. Tegen alle verwachtingen in werd de wedstrijd uitgespeeld nadat Eriksen getroffen werd door een hartstilstand: na afloop verklaarde Hjulmand al dat de Denen niet veel keus hadden.

De wedstrijd moest óf op dezelfde dag óf één dag later uitgespeeld worden. "Bij een corona-uitbraak kan een wedstrijd 48 uur uitgesteld worden, maar bij een hartstilstand klaarblijkelijk niet. Dat is niet correct, lijkt me", aldus Hjulmand tijdens een nieuwe persconferentie, geciteerd door DR.

Spits Martin Braithwaite sprak eerder deze week al zijn onvrede uit over de houding van de UEFA, die deed voorkomen dat de spelers zelf besloten hadden om door te voetballen. "Het was absoluut niet zo dat we zelf op de UEFA af stapten en zeiden dat we door wilden spelen. We kregen twee opties, ik was erbij. Het voelde alsof de spelers en ik onder druk werden gezet. Het was zeer gedecideerd." De Denen hadden spijt dat ze aan dit verzoek gehoor gaven, verklaarden ze achteraf. "Het zou van echt leiderschap getuigen om de spelers gewoon weer de bus in te sturen", aldus Hjulmand.

Donderdag wacht alweer de volgende opdracht tegen België. "Het is nog te vroeg om te zeggen of iedereen er klaar voor is", stelt de bondscoach. "En als iemand er niet klaar voor is, dan is dat oké. We proberen ons zo goed mogelijk voor te bereiden, ook tactisch. Maar het zal heel anders zijn dan we vooraf verwacht hadden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: EK 2020 Denemarken

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws