LIVE-discussie: ex-Roda-middenvelder in basis bij Portugal, Ronaldo grijpt record

LIVE-discussie: ex-Roda-middenvelder in basis bij Portugal, Ronaldo grijpt record

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 17:21di 15-06-2021 om 17:21

Hongarije en Portugal maken dinsdagavond om 18.00 uur een begin aan een nieuwe EK-dag. Bij de Portugezen start Cristiano Ronaldo in de basis, waardoor hij zal beginnen aan zijn vijfde EK. Geen enkele speler kwam op evenveel of meer EK's in actie. Ook mag oude bekende Danilo Pereira bij Portugal vanaf de aftrap verschijnen.

Hongarije heeft het niet getroffen met de EK-loting: het land zit in een poule met Portugal, Frankrijk en Duitsland, waardoor het bijzonder moeilijk lijkt om de volgende ronde te bereiken. De bal is echter rond, waardoor er van alles kan gebeuren in Poule F. Tegen Portugal gaat Hongarije een resultaat veilig proberen te stellen met onder meer spits Ádám Szalai, die 23 goals maakte in 71 interlands.

Bij Portugal start Ronaldo 'gewoon' in de basis, net als Danilo. Laatstgenoemde heeft, zoals bij velen inmiddels bekend is, een verleden bij Roda JC. Danilo speelde tussen 2012 en 2013 in Kerkrade. Ook staat Manchester United-vedette Bruno Fernandes dinsdagmiddag op het veld.

De volledige opstellingen:

Hongarije: Gulácsi; Botka, Orbán, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schäfer, Fiola; Ádám Szalai, Sallai

Portugal: Patrício; Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro; Pereira, Carvalho, Fernandes; Silva, Ronaldo, Jota

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws