Tuttosport maakt Golden Boy-longlist bekend: AZ, Ajax en PSV vertegenwoordigd

Tuttosport maakt Golden Boy-longlist bekend: AZ, Ajax en PSV vertegenwoordigd

15-06-2021 18:48 Laatste update: 18:51
66

De longlist met kanshebbers op de prestigieuze titel van Golden Boy is door het Italiaanse medium Tuttosport bekend gemaakt. Er zijn veel Nederlandse namen te vinden op de lijst. Ajax, AZ en PSV leveren spelers af.

Tuttosport heeft een lijst met honderd spelers openbaar gemaakt. In juli vallen er twintig af. Dat gebeurt in augustus en september opnieuw en uiteindelijk blijven er twintig spelers over de meedingen naar de titel Golden Boy. Vorig jaar werd die titel gewonnen door Borussia Dortmund-spits Erling Haaland. 

Er staan veel Nederlandse namen op de longlist. Ajax levert vier spelers af: Ryan Gravenberch, Devyne Rensch, Jurriën Timber en Lassina Traoré. Dat zijn er vijf wanneer we de naar RB Leipzig vertrekkende Brian Brobbey meerekenen. AZ-aanvaller Myron Boadu doet ook mee om de prijs, evenals PSV'er Mohamed Ihattaren.

Gravenberch lijkt de grootste kanshebber van de Nederlandse spelers. Op de longlist staan ook talenten als Pedri (FC Barcelona), Jude Bellingham (Dortmund), Jamal Musiala (Bayern München) en Eduardo Camavinga (Stade Rennes).