Breaking news

LIVE: Til knikt Feyenoord na heerlijke voorzet van Senesi op gelijke hoogte

Greenpeace-protest gaat mis: UEFA meldt gewonden door 'roekeloze actie'

Greenpeace-protest gaat mis: UEFA meldt gewonden door 'roekeloze actie'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 06:55wo 16-06-2021 om 06:55

De kraker tussen Frankrijk en Duitsland op het EK kende dinsdag een valse start door een mislukte protestactie van een parachutist van Greenpeace. Meerdere toeschouwers raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden gebracht, laat de UEFA weten aan The Guardian.

De Europese voetbalbond wil dat er juridische stappen worden gezet na de 'roekeloze en gevaarlijke actie'. 'Door deze ondoordachte actie - die zeer ernstige consequenties kon hebben voor een groot aantal mensen - zijn meerdere toeschouwers gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. De autoriteiten zullen de benodigde actie ondernemen', stelt de UEFA in een verklaring.

De parachutist van Greenpeace, die een motortje op zijn rug droeg, raakte de kabels die aan het dak van het stadion in München hangen en die worden gebruikt voor de 'zwevende' camera. Daardoor viel volgens de UEFA puin naar beneden. De activist verloor zelf enigszins de controle. Hij scheerde rakelings langs het publiek, voordat hij een harde landing maakte op de grasmat.

De milieuorganisatie heeft zijn excuses aangeboden voor de actie, die onder meer was gericht tegen EK-sponsor Volkswagen. 'Dit was nooit bedoeld om de wedstrijd te verstoren of mensen te verwonden. De acties van Greenpeace zijn vreedzaam en geweldloos. Helaas verliep deze keer niet alles volgens plan. Door een technische storing moest er een noodlanding gemaakt worden.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws