Die Mannschaft baalt van nederlaag, maar Duitse media zien verschil in klasse

Die Mannschaft baalt van nederlaag, maar Duitse media zien verschil in klasse

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 08:04wo 16-06-2021 om 08:04

Duitsland baalt van de ongelukkige nederlaag tegen Frankrijk op het EK. Joshua Kimmich en Toni Kroos hadden niet het gevoel dat Die Mannschaft onderdeed voor de wereldkampioen, maar daar zijn de Duitse media het niet helemaal mee eens.

De ploeg van bondscoach Joachim Löw verloor in München door een eigen doelpunt van Mats Hummels. "We waren niet het zwakkere team vandaag", oordeelt Kimmich in gesprek met de ZDF. "We domineerden de wedstrijd, maar kwamen via een stomme goal op achterstand. We hebben laten zien dat we het niveau hebben om mee te doen tegen de topteams."

Ook Kroos vindt dat er meer in had gezeten voor Duitsland, dat 59 procent balbezit had en ook meer doelpogingen noteerde dan Les Bleus (tien om vier). "We hebben veel laten zien van wat we van plan waren", zegt de middenvelder van Real Madrid. "Naar mijn mening speelden we een aardige wedstrijd en hebben we voldoende kansen gecreëerd om te scoren."

De Duitse media vinden echter dat Frankrijk de controle had. 'Na de 1-0 was de DFB-elf optisch superieur ten opzichte van de pragmatisch afwachtende Fransen, maar de kansen op de gelijkmaker waren schaars', legt Sport1 uit. 'Er was ook geen gebrek aan inzet en wilskracht. Meer balbezit, meer schoten, meer passes en meer kilometers. Maar het resultaat was niets. Alleen in een sterke fase na rust wankelde Frankrijk een klein beetje.'

Frankrijk raakte via Adrién Rabiot de paal en goals van Karim Benzema en Kylian Mbappé werden afgekeurd. 'Uiteindelijk wint talent van passie', kopt Die Zeit. 'Een gelijkspel was niet zo dichtbij als het leek. Duitsland liep duidelijk tegen zijn grenzen aan tegen de perfect georganiseerde Fransen.' Die Frankfurter Allgemeine komt tot dezelfde conclusie: 'De nederlaag laat zien was er bij Duitsland ontbreekt tegenover de Franse klasse.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws