Breaking news

LIVE: Feyenoord virtueel uitgeschakeld, Drita leidt na defensief geblunder van Fer

'Als Timber te makkelijk wegloopt, moet nette De Vrij eens flink tekeer gaan'

'Als Timber te makkelijk wegloopt, moet nette De Vrij eens flink tekeer gaan'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 08:43wo 16-06-2021 om 08:43

Cor Adriaanse ziet dat Stefan de Vrij zich als een vis in het water voelt in het 5-3-2 systeem van het Nederlands elftal. De jeugdtrainer had de 29-jarige verdediger bij Feyenoord onder zijn hoede en is trots op zijn ontwikkeling. Toch ziet hij nog een verbeterpunt.

De Vrij noteerde in het EK-duel met Oekraïne liefst twaalf intercepties. "Het is een slimme jongen", zegt Adriaanse in De Telegraaf. "Vandaar dat hij positioneel zo goed is. Hij heeft altijd de blik op de bal en de tegenstander gericht. Steef anticipeert op de situatie die komt. Zo verovert hij ballen en voorkomt hij gevaar. Nooit hoeft hij aan de noodrem te trekken."

Volgens Adriaanse moet De Vrij zich wel meer laten gelden in Oranje. "Het is een keurig nette, rustige jongen, maar hij moet meedogenlozer worden met z'n mond. Zich meer manifesteren als leider en de boel neerzetten." Zo liet de organisatie bij balverlies te wensen over tegen Oekraïne. "Terecht als naar De Vrij wordt gewezen. Hij heeft het spel voor zich en moet de boel organiseren. Het elftal bij elkaar houden. Jurriën Timber loopt te gemakkelijk weg als een van de drie verdedigers. Marten de Roon is een balafpakker en hoeft zich niet met de aanval te bemoeien."

"Als verdediger krijg je dat op je bord en dat moet je voorkomen", vervolgt Adriaanse. "Dan moet Steef ingrijpen. Als Timber weg is en De Roon te ver weg staat, moet hij het alleen opknappen met Blind. Dan wordt Oranje kwetsbaar vanwege de grote ruimte en omdat De Vrij en Blind niet de snelsten zijn. Ga dan eens flink tekeer om iedereen bij de les te houden. Dat mag je van de beste verdediger met zoveel ervaring eisen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws