Breaking news

LIVE: Til loodst Feyenoord met derde treffer van de avond langs stug Drita

'Op woensdag eten wij patat, maar Dumfries wilde alleen de sla en komkommer'

'Op woensdag eten wij patat, maar Dumfries wilde alleen de sla en komkommer'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 09:26wo 16-06-2021 om 09:26

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 09:37wo 16-06-2021 om 09:37

Denzel Dumfries staat in de belangstelling van Everton en Internazionale en volgens Boudewijn Zenden is dat niet voor niets. De 54-voudig international vindt de tijd rijp voor een transfer van de rechtsback van PSV en het Nederlands elftal.

"Of hij klaar is voor de Europese top? Denzel is klaar voor de volgende stap, dus ik denk: ja", zegt Zenden, specialistentrainer bij PSV, tegen De Telegraaf. "Na dat duel tegen Oekraïne hoorde je mensen zeggen dat hij lekker had lopen stieren langs de zijkant. Zijn eindpass, de voorzet, daar is hij al echt in vooruitgegaan. Dat en het koppen, zijn aspecten waar we bij PSV het hele seizoen aandacht aan hebben besteed. Dat hij als zogenaamde wing back zelfs drie keer had kunnen scoren, zegt ook hoe aanvallend Oranje heeft gespeeld."

Lesley Esajas was de jeugdtrainer van Dumfries bij VV Barendrecht. "Ik vind het echt een misser dat Denzel niet op jongere leeftijd is gescout door een bvo. Ik snap echt niet dat een club als Feyenoord nooit eerder heeft doorgepakt." Hij weet dat Dumfries veel twijfels heeft moeten overwinnen. Een carrière als prof leek er lange tijd niet in te zitten, maar de vleugelverdediger was vastberaden. "Dat merkte je aan zijn manier van trainen, maar al bij ons was hij bijvoorbeeld ook heel bewust bezig met zijn voeding. Op woensdag eten wij altijd patat en Denzel at een keer mee, maar hij wilde alleen de sla en komkommer."

"Het klinkt gek, maar eigenlijk was zo'n voetbalveld te klein voor hem", vervolgt Esajas. "Hij had zoveel drive en zoveel power. De rol die hij nu bij Oranje heeft, is hem ook op het lijf geschreven. Lang niet alles gaat goed bij hem, maar met zijn enorme inzet wekt hij ook veel sympathie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Dumfries mee bij een Europese topclub?

Ja
68%
Nee
32%
(2018 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws