LIVE: PSV treft Galatasaray, Feyenoord moet naar Montenegro of Kosovo (gesloten)

LIVE: PSV treft Galatasaray, Feyenoord moet naar Montenegro of Kosovo (gesloten)

16-06-2021 12:00 Laatste update: 13:57
94

Het EK is nog in volle gang, maar voor PSV en Feyenoord is het woensdag een belangrijke dag. De UEFA gaat de tweede voorrondes van de Europese toernooien loten en dat betekent dat de twee Nederlandse clubs hun eerste tegenstander te weten gaan komen. In dit liveblog van VoetbalPrimeur mis je niets van de loting!

De Eindhovenaren gaan in de tweede voorronde van de Champions League uitkomen, die op 20/21 juli en 27/28 juli gespeeld zal worden. Omdat PSV tweede werd in de Eredivisie, zal het de route voor niet-kampioenen gaan volgen. Daarin gaan ook Celtic, Sparta Praag, Rapid Wien, Galatasaray en FC Midtjylland uitkomen. Die ploegen plaatsten zich ook voor de tweede voorronde.

Wedden

Meer odds

Vanwege een hoger coëfficiëntenaantal is PSV een geplaatste ploeg en zal het een ongeplaatste tegenstander tegenover zich krijgen. Dat betekent dat woensdag alleen Rapid Wien, Galatasaray of FC Midtjylland uit de koker kunnen rollen. Als de formatie van trainer Roger Schmidt de tweede ronde overleeft, kan het in de volgende ronde tegen in ieder geval Shakhtar Donetsk, Benfica en AS Monaco geloot worden.

Feyenoord zal komend seizoen gaan uitkomen in de UEFA Conference League, het nieuwe toernooi dat de Europese voetbalbond heeft opgestart. Om het hoofdtoernooi daarvan te kunnen bereiken, zullen ook de Rotterdammers drie kwalificatierondes moeten overleven en beginnen ze met een wedstrijd tegen een voetbaldreumes.

Arne Slot, de nieuwe trainer van de Stadionclub, zal zijn vuurdoop namelijk krijgen tegen Pogon Szczecin uit Polen, FC Dedic uit Montenegro, FC Drita uit Kosovo, Racing FC Union uit Luxemburg, Breidablik uit IJsland, La Fiorita uit San Marino, Birkirkara uit Malta, Sfintul Gheorghe uit Moldavië of Partizani uit Albanië. Feyenoord krijgt een dergelijke tegenstander omdat het, net als PSV, een geplaatste status heeft.