Breaking news

LIVE: Feyenoord heeft nog 45 minuten de tijd om complete blamage te voorkomen

Veelbesproken Arnautovic bijna PSV'er: 'We hadden het idee dat hij haalbaar was'

Veelbesproken Arnautovic bijna PSV'er: 'We hadden het idee dat hij haalbaar was'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 11:58wo 16-06-2021 om 11:58

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 12:26wo 16-06-2021 om 12:26

Marko Arnautovic brak door bij FC Twente en domineert deze week de headlines na zijn woede-uitbarsting in de slotfase van Oostenrijk - Noord-Macedonië, maar speelde in het verleden ook bijna bij een andere Eredivisie-club. In 2011 was hij op een haar na rond met PSV.

PSV leek Arnautovic over te nemen van Werder Bremen en technisch manager Marcel Brands had de deal al rond, tot een blessure van Claudio Pizarro roet in het Eindhovense eten gooide. Fred Rutten was destijds trainer van PSV.

"Hij was bij Bremen in de versukkeling geraakt. Daardoor hadden we het idee dat hij haalbaar was, zelfs binnen de salarisgrenzen die we toen kenden", vertelt Rutten aan het Eindhovens Dagblad. Uiteindelijk kwam het niet tot een definitieve transfer. "Ook dat is de voetballerij", aldus Tiny Sanders, de toenmalig directeur die met Brands naar Bremen afreisde. 

De PSV-enclave kan het gesprek met Arnautovic en zijn familie nog goed voor de geest halen. Op het moment dat Brands en Sanders bij zijn huis in Bremen arriveerden om 19.00 uur, hadden zij al gegeten. "Daar hadden we achteraf spijt van. De tafels stonden helemaal vol. Broodjes zalm, krab en nog veel meer hadden ze voor ons gemaakt. Uit beleefdheid hebben we toen tegen heug en meug meegegeten."

Uiteindelijk schakelde PSV over naar Tim Matavz. Arnautovic ging via Werder Bremen naar Stoke City, West Ham United en China. Op dit moment is hij met Oostenrijk actief op het EK. Na zijn scheldkanonnade tegen Noord-Macedonië hangt hem een schorsing boven het hoofd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws