Van Hanegem heeft advies voor De Boer: 'Ik word gek van die kwibussen'

Van Hanegem heeft advies voor De Boer: 'Ik word gek van die kwibussen'

16-06-2021 15:48 Laatste update: 16:07
30

Als Willem van Hanegem bondscoach was, had Matthijs de Ligt de komende twee wedstrijden ook vanaf de bank mogen toekijken. De Kromme vraagt zich af waarom De Ligt niet gespaard wordt voor het moment waarop hij daadwerkelijk nodig is. 

"Waarom zou je enig risico nemen voor donderdag?", vraagt Van Hanegem zich af tegenover ESPN. Als er iets gebeurt, dan denk ik: je moet tegen twee elftallen waar ik niets bijzonders vind." In de ogen van de 52-voudig international doet Frank de Boer er goed aan om hem niet op te stellen tegen Oostenrijk en Noord-Macedonië. "Houd hem fit voor de achtste finale, waarom niet?"

De Kromme gaat ook in op de nationale 'De Roon-discussie'. "Die gozer speelt jarenlang in Italië bij een ploeg die zich jarenlang achtereen kwalificeert voor de Champions League. En ja, hij maakt wel eens fouten. Dat is het sociale aan hem", benadrukt hij met een knipoog. Dat er twijfels zijn over zijn kunnen, begrijpt Van Hanegem dan ook niet. "Al die kwibussen die steeds met hetzelfde verhaaltje aankomen. Ik word er gek van."

Bondscoach Frank de Boer heeft inmiddels bevestigd dat De Ligt gaat spelen tegen Oostenrijk.