Breaking news

Rosario heeft transfer officieel te pakken: van PSV naar 'Nederlands' Nice

Onvrede bij PSV na loting: 'Onbegrijpelijk dat UEFA anders heeft besloten'

Onvrede bij PSV na loting: 'Onbegrijpelijk dat UEFA anders heeft besloten'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 13:25wo 16-06-2021 om 13:25

PSV staat voor een 'mooie uitdaging' in de tweede voorronde van de Champions League. Dat laat technisch manager John de Jong weten. De Eindhovenaren werden woensdag tijdens de loting gekoppeld aan Galatasaray.

PSV had ook Rapid Wien of FC Midtjylland kunnen treffen, maar de Turkse topclub rolde uit de koker. "We staan voor een mooie uitdaging", zegt De Jong op de clubsite. "Galatasaray is afgelopen jaar als tweede geëindigd in de Turkse competitie. Het is op dit moment uiteraard nog lastig om aan te geven wat het exacte niveau van Galatasaray is, maar uit het resultaat van afgelopen seizoen mag je opmaken dat zij en PSV aan elkaar gewaard zijn. Wij hebben de ambitie om de groepsfase van de Champions League te halen en daarvoor zal alles, wanneer de selectie op 25 juni aan de voorbereiding begint, in het teken staan."

PSV speelt eerst thuis tegen Cim Bom Bom. Daarbij mogen minimaal 25.000 supporters aanwezig zijn. Zij moeten kunnen aantonen dat zij volledig gevaccineerd zijn of een negatieve coronatest kunnen overleggen. "Het is fantastisch dat we binnenkort met onze fans kunnen genieten van voetbal. Hier hebben we lang naar uitgekeken", stelt commercieel Directeur Frans Janssen, die desondanks niet helemaal tevreden is.

"Maar in onze optiek horen daar ook uitsupporters bij", vervolgt Franssen. "Wij vinden het jammer en onbegrijpelijk dat de UEFA anders heeft besloten. Heel Europa versoepelt, tijdens het EK vliegen voetballiefhebbers het eigen nationale team achterna, maar in clubverband blijkt dat volgens de bond niet mogelijk. Dat vinden we niet uitlegbaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV door tegen Galatasaray?

Ja
52%
Nee
48%
(2242 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws