Janssen groot fan van 'toekomstige Oranje-captain': 'Die gaat de leiding nemen'

Janssen groot fan van 'toekomstige Oranje-captain': 'Die gaat de leiding nemen'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 19:14wo 16-06-2021 om 19:14

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 19:17wo 16-06-2021 om 19:17

Voetbalanalist Theo Janssen is groot fan van Ryan Gravenberch en ziet in hem een echte leider voor het Nederlands elftal. De oud-middenvelder van Vitesse zou Gravenberch direct als aanvoerder bombarderen als hij het voor het zeggen had.

In het programma Als ik bondscoach was van het Algemeen Dagblad heeft Janssen niet alleen een basisplaats voor Gravenberch in petto. De analist zou tevens de aanvoerdersband aan de jonge Ajax-middenvelder geven. "Ik vind het zo’n goede speler en ik denk dat hij in de toekomst echt wel een speler kan zijn die de leiding gaat nemen."

"Op dit moment is dat misschien nog te vroeg, maar dan kan je altijd nog voor Georginio Wijnaldum kiezen", vervolgt Janssen zijn verhaal. De analist voorspelt een gouden toekomst voor de jeugdige Ajacied. "Dit wordt een sterkhouder voor het Nederlands elftal voor de komende tien jaar", aldus Janssen. "Die kan niet vroeg genoeg in het elftal vind ik."

Als bondscoach zou Janssen er allesbehalve kort opzitten bij zijn selectie qua vrije tijd. Ontspanning is van groot belang vindt de analist. "Het is vooral belangrijk dat ze zich goed voelen, want als je zes weken bij elkaar zit kan het op een gegeven moment gaan vervelen. Als jongens een sigaretje willen roken en gewoon presteren op het veld: geen probleem, lekker doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Gravenberch een potentiële aanvoerder van Oranje?

Ja!
68%
Nee
32%
(1159 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws