Turkije verliest tweede wedstrijd op rij, hoofdrol voor Bale bij overwinning Wales

16-06-2021 19:53 Laatste update: 20:34
139

Turkije heeft ook de tweede wedstrijd van dit EK geen punten weten te pakken. Wales bleek, met een uitblinkende Gareth Bale in hoofdrol, een maatje te groot waardoor Turkije op de rand van de afgrond staat.

In een gelijk opgaande eerste helft kregen beide landen de nodige kansen om op voorsprong te komen. Toch duurde het tot een paar minuten voor rust voordat de eerste treffer van de wedstrijd genoteerd kon worden. Bale wist met een splijtende pass middenvelder Aaron Ramsey te bereiken. De Juventus-speler controleerde de bal knap en zorgde daarna voor de 0-1.

Na rust bracht Senol Günes twee verse krachten en ging het met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. De Turken, die in de openingswedstrijd van het EK met 3-0 verloren van Italië, kregen de nodige kansen maar Danny Ward bleek een heuse sta-in-de-weg. Na precies een uur spelen liet ook Wales weer van zich horen en dat leverde direct een strafschop op.

Bale nam zelf plaats achter de bal maar mikte veel te hoog, waardoor het onverminderd spannend bleef. Beide ploegen werden, naarmate de tweede helft vorderde, slordiger aan de bal. Wales kreeg de nodige kansen op 0-2, maar was niet scherp genoeg in de afwerking. De Turkse verdediging rammelde bij tijd en wijle flink.

In een minder spannend slotoffensief kregen de Turken nog één serieuze kans. De ingevallen verdediger Merih Demiral torende vijf minuten voor tijd boven iedereen uit bij een Turkse corner, maar Wales-doelman Ward keerde uitstekend. In de absolute slotfase botvierde Turkije de frustratie en werd het nog eventjes onvriendelijk toen Turkije-aanvoerder Burak Yilmaz een klein tikje uitdeelde met de vlakke hand.

In de vijfde minuut van de blessuretijd wist Wales er zelfs nog 0-2 van te maken. Connor Roberts schoot op aangeven van, wie anders, Bale laag door het midden raak achter de kansloze goalie van Turkije. Door de tweede nederlaag op rij lijkt het EK van Turkije na twee groepswedstrijden voorbij. Wales is met vier punten uit twee wedstrijden die nieuwe koploper in groep A. Later op de avond nemen de andere twee landen in groep A, Italië en Zwitserland, het tegen elkaar op. Die wedstrijd begint om 21.00 uur.