Nu helemaal officieel: FC Barcelona presenteert transfervrije Memphis

Nu helemaal officieel: FC Barcelona presenteert transfervrije Memphis

19-06-2021 18:45 Laatste update: 20:02
106

FC Barcelona heeft Memphis Depay vastgelegd. De aanvalsleider van Oranje loopt uit zijn contract bij Olympique Lyon en wordt in Camp Nou herenigd met ex-bondscoach Ronald Koeman. Memphis tekent voor twee seizoenen, tot 2023.

Memphis is na Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal de vierde zomeraanwinst van FC Barcelona. Koeman heeft sinds zijn entree in Camp Nou al geprobeerd om Memphis binnen te halen, maar moest wachten tot de spits transfervrij was. Barça moest eventjes vrezen voor een Georginio Wijnaldum-scenario, maar Memphis heeft de lokroep van andere clubs wel kunnen weerstaan.

Wedden

Meer odds

De overgang van Memphis naar Barcelona had nogal wat voeten in de aarde. Het was al duidelijk dat de spits naar Camp Nou wilde, maar juridisch bleek het lastig om in orde te krijgen. De transfer van Memphis werd in de afgelopen dagen afgerond. De medische keuring leverde geen problemen op.

Memphis versierde zijn transfer bij Lyon, waar hij zich in vijf seizoenen onmisbaar maakte. Hij piekte in zijn laatste jaar in Frankrijk, waarin hij twintig doelpunten in 37 Ligue 1-wedstrijden maakte. Memphis was ook aanvoerder bij Lyon.