Buffon hakt knoop door en maakt na 20 jaar sensationele comeback: 'I'm back'

Buffon hakt knoop door en maakt na 20 jaar sensationele comeback: 'I'm back'

17-06-2021 12:11 Laatste update: 12:33
29

Het is officieel: Gianluigi Buffon keert na twintig jaar terug bij Parma. De Italiaanse club, die volgend seizoen uitkomt in de Serie B, heeft de legendarische doelman (43) voor twee seizoenen gecontracteerd.

De sensationele terugkeer van Buffon op het oude nest hing al even in de lucht. De Italiaan begon in 1995 (!) zijn loopbaan bij Parma, waar hij samenspeelde met onder meer Fabio Cannavaro, Hernán Crespo en Juan Sebastián Verón. Buffon keepte er 220 wedstrijden.

Buffon maakte zes jaar later de overstap naar Juventus, dat een recordbedrag van 53 miljoen euro voor hem neertelde. Daar kreeg de Oude Dame geen spijt van: Buffon bleeft er zijn hele carrière, een seizoen bij Paris Saint-Germain in 2019 uitgezonderd, onder de Juve-lat staan. De afgelopen twee seizoenen was hij in Turijn vooral stand-in voor eerste doelman Wojciech Szczesny.

Parma degradeerde dit seizoen als hekkensluiter uit de Serie A en speelt daardoor volgend jaar in de Serie B. Met Buffon onder de lat hopen de Gialloblu snel weer terug te keren op het hoogste niveau in Italië.