LIVE: hartstochtelijke Schotten houden Engeland op gelijkspel (gesloten)

LIVE: hartstochtelijke Schotten houden Engeland op gelijkspel (gesloten)

18-06-2021 20:55 Laatste update: 22:58
83

Schotland is na een jarenlange afwezigheid terug op het EK en mag weer aantreden op Wembley, net als in 1996. Engeland kan zich in de Britse clash verzekeren van een plek in de knock-outfase: om 21.00 uur Nederlandse tijd wordt er afgetrapt en VoetbalPrimeur doet live verslag.

Tijdens de vorige EK-ontmoeting op Wembley waren het de Engelsen die aan het langste eind trokken, met dank aan publiekslievelingen Alan Shearer en Paul Gascoigne. De Schotten speelden verder nog gelijk tegen Nederland en strandden in de poulefase. Dat scenario zou zich 25 jaar later kunnen herhalen: mede dankzij een wereldgoal van Patrik Schick werd er in Glasgow met 0-2 verloren van Tsjechië, waardoor het water The Tartan Army nu al aan de lippen staat.

Hoe anders is de stemming bij Engeland, dat met een hypergetalenteerde selectie jacht maakt op zijn allereerste EK-titel. WK-finalist Kroatië werd overtuigend aan de kant gezet en It's Coming Home staat weer bovenaan in de hitlijsten. Als er ook van Schotland wordt gewonnen, is Engeland al zeker van de knock-outfase, hoe de laatste wedstrijd tegen Tsjechië ook afloopt.