'Klucht in Londen: Tottenham zet streep door naam van volgende kandidaat'

'Klucht in Londen: Tottenham zet streep door naam van volgende kandidaat'

18-06-2021 08:57
31

De zoektocht van Tottenham Hotspur naar een nieuwe manager begint een klucht te worden. De Premier League-topclub heeft nu ook een streep gezet door de komst van Gennaro Gattuso, meldt The Athletic.

Tottenham sprak met de voormalig middenvelder van AC Milan na diens bliksemvertrek bij Fiorentina, maar heeft besloten niet met hem in zee te gaan, schrijft het Engelse medium. Italiaanse en Britse media schreven donderdag nog dat Gattuso hard op weg was naar Londen, maar dat leidde tot veel kritiek bij de achterban. Onder meer controversiële uitspraken die Gattuso in het verleden deed over vrouwenvoetbal en racisme zorgden voor ophef onder fans. Bovendien maakte hij als trainer nog geen onuitwisbare indruk bij onder meer Milan en Napoli.

Tottenham moet zijn moeizame zoektocht nu vervolgen. Julian Nagelsmann (naar Bayern München), Hansi Flick (naar Duitsland) en Erik ten Hag (Ajax) bleken al snel niet haalbaar. Er waren gesprekken over een terugkeer van Mauricio Pochettino, maar Paris Saint-Germain wilde de Argentijn niet laten gaan. Vervolgens klapten de onderhandelingen met Antonio Conte en ook Paulo Fonseca viel af.