Oranje-tactiek wekt verbazing: BBC-analisten verwachten meer van Memphis

Oranje-tactiek wekt verbazing: BBC-analisten verwachten meer van Memphis

18-06-2021 09:58
129

Rio Ferdinand, Alan Shearer en Jimmy Floyd Hasselbaink verwachten meer van Memphis Depay. Het is voor de EK-kansen van het Nederlands elftal essentieel dat de Oranje-aanvaller in vorm raakt, aldus de BBC-analytici na de 2-0 zege op Oostenrijk.

"Als Oranje ver wil komen, dan moet Memphis beter gaan spelen", is Hasselbaink duidelijk. "Hij moet veel meer doen en écht de ploeg gaan dragen." Shearer begreep de positie van Memphis niet helemaal. "Het is niet op één hand te tellen hoe vaak ik tegen Rio en Jimmy heb gezegd: wáárom gaat hij niet op de laatste man spelen? Weghorst heeft weinig snelheid, maar Memphis kwam steeds in de bal."

Ferdinand heeft oog voor Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. "Dat zijn spelers die op dit podium thuishoren. De Jong en Wijnaldum moeten presteren, wil Oranje verder komen. Wijnaldum was tegen Oostenrijk de driving force van het team." Ook Denzel Dumfries krijgt complimenten. "Hij is niet bang", merkt Hasselbaink op. Hij krijgt bijval van Ferdinand. "Dumfries doet het fantastisch."