'FC Groningen speelt in op vertrek steunpilaren met Kroatische jeugdinternational'

'FC Groningen speelt in op vertrek steunpilaren met Kroatische jeugdinternational'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 11:41vr 18-06-2021 om 11:41

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 12:03vr 18-06-2021 om 12:03

FC Groningen is dicht bij de komst van Marin Sverko. De 23-jarige verdediger van FC Saarbrücken moet vermoedelijk de opvolger worden van Gabriel Gudmundsson of Ko Itakura, meldt Voetbal International.

Sverko is een linkspoot die meerdere posities in de defensie kan vervullen. Hij beschikt over de Duitse en Kroatische nationaliteit, maar interlands speelde hij niet. Wel kwam hij uit voor diverse jeugdteams van het Balkanland. Dit voorjaar deed Sverko nog mee aan het EK O21, waar de Kroaten in de groepsfase werden uitgeschakeld.

Sverko was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij Saarbrücken, dat uitkomt op het derde niveau in Duitsland. Hij speelde 24 duels in de 3. Liga en één in een regionaal bekertoernooi, waarvan negentien als centrale verdediger en zes als linksback. Hij heeft nog een contract tot medio 2022. Hoeveel hij FC Groningen moet kosten, meldt VI niet. Een deal lijkt wel nabij: alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken.

De Trots van het Noorden houdt rekening met een vertrek van Gudmundsson, die in de belangstelling staat van clubs uit de Europese subtop. Ook Ko Itakura keert mogelijk niet meer terug. De Japanner werd gehuurd van Manchester City.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws