34 Eredivisie- en KKD-clubs verenigen zich: Betaald voetbal nog spannender

34 Eredivisie- en KKD-clubs verenigen zich: "Betaald voetbal nog spannender"

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 14:08vr 18-06-2021 om 14:08

De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie hebben de handen ineengeslagen. Beide Nederlandse profcompetities verenigen zich in één nieuwe organisatie.

Dat meldt de Eredivisie vrijdagmiddag in een statement. Nederland treedt met deze stap in de voetsporen van Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje, waar de profclubs van alle niveaus samenwerken in één overlegorgaan. 'Voor de 34 betaald voetbalclubs levert het nieuwe businessplan meerdere voordelen op. De nieuwe voetbalorganisatie krijgt meer zeggenschap over de sportieve- en commerciële aspecten van de competities', klinkt het. Men zet in op meer commerciële inkomsten voor de gehele bedrijfstak en meer aandacht voor maatschappelijke betrokkenheid.

Eredivisie CV-directeur Jan de Jong is blij dat de neuzen van de 34 profclubs dezelfde kant op komen te staan. "Met één betaald voetbalorganisatie komt er vaker één geluid uit Zeist. Zowel naar de supporters, de commerciële markt als naar de politiek. Hiermee wordt een betere lobby mogelijk en is het makkelijker om het imago van de sector te verbeteren." Eerste Divisie-collega Marc Boele valt hem bij. "De doelstelling om de kloof tussen de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie te verkleinen en de competitive balance binnen de Keuken Kampioen Divisie te versterken, maakt het Nederlands betaald voetbal nog spannender."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws