PSV en Van Ginkel sluiten elkaar definitief in de armen: tweejarig contract

PSV en Van Ginkel sluiten elkaar definitief in de armen: tweejarig contract

18-06-2021 15:10 Laatste update: 15:22
115

PSV heeft de terugkeer van Marco van Ginkel bezegeld. De middenvelder werd de afgelopen seizoenen meerdere malen gehuurd van Chelsea, maar is nu transfervrij en gaat de definitieve overstap maken: hij tekent voor twee jaaar in Eindhoven.

Van Ginkel is na Joël Drommel, André Ramalho en Philipp Mwene de vierde zomeraanwinst. De achtvoudig Oranje-international kwam sinds het voorjaar van 2016 tot 76 officiële optredens als PSV-huurling. De seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 moest hij vanwege slepend blessureleed in zijn geheel aan zich voorbij laten gaan, maar Van Ginkel kreeg van PSV de kans om aan zijn comeback te werken. In januari van dit jaar was het dan zover en in de slotfase van het seizoen werd Van Ginkel een vaste waarde op het middenveld en mocht hij zelfs de aanvoerdersband dragen.

De bij Vitesse opgeleide middenvelder gaat bij PSV mogelijk nog een paar oude bekenden tegenkomen. PSV wil ook Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion) en Luuk de Jong (Sevilla) terug naar het Philips Stadion halen. De drie behoorden tot de kampioensploegen van 2016, terwijl Van Ginkel en De Jong ook in 2018 samen landskampioen werden met PSV.