Breaking news

LIVE: Feyenoord heeft nog 45 minuten de tijd om complete blamage te voorkomen

Zaakwaarnemer Wijnaldum: 'Messi was erop gebrand, groot compliment voor Gini'

Zaakwaarnemer Wijnaldum: 'Messi was erop gebrand, groot compliment voor Gini'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 15:41vr 18-06-2021 om 15:41

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 15:44vr 18-06-2021 om 15:44

Zaakwaarnemer Humphry Nijman heeft zich uitgesproken over de transfer van zijn cliënt Georginio Wijnaldum. De aanvoerder van het Nederlands elftal liep uit zijn contract bij Liverpool, was hard op weg naar FC Barcelona en koos op het allerlaatste moment voor Paris Saint-Germain.

Heel wat clubs wilden profiteren van de transfervrije status van Wijnaldum. Nijman vertelt dat Internazionale zich in januari al meldde en dat ook Juventus, Bayern München en PSG interesse hadden. Barça leek echter de beste papieren en Nijman werd al samen met juridisch Jan Kabalt in Camp Nou gespot. "We hadden een paar gesprekken met Barcelona en het zag er aanvankelijk erg goed uit. We probeerden tot een akkoord te komen, maar in de tussentijd bleef PSG ons vertellen dat hun interesse uiterst serieus was", vertelt hij in de Here We Go-podcast van transferspecialist Fabrizio Romano.

Uiteindelijk kreeg het kamp-Wijnaldum aanbiedingen vanuit Barcelona én Parijs. Wijnaldum koos voor PSG, mede dankzij de inspanningen van trainer Mauricio Pochettino. "Pochettino heeft met hem gesproken, over wat voor rol hij in het elftal zou krijgen en wat hij van de Rotterdammer verwachtte", aldus Nijman. De Argentijn wilde hem in 2016 naar Tottenham Hotspur halen, verloor toen de strijd van Liverpool, maar greep vijf jaar later alsnog zijn kans. "Toen Gini wegging bij Newcastle, waren we al bij hem thuis geweest. Gini had toen al een goed gevoel bij hem, maar zijn keuze viel uiteindelijk op Liverpool."

Ditmaal heeft Pochettino dus wel succes en zijn de druiven juist zuur voor FC Barcelona, dat met lege handen achter is gebleven. Sterspeler Lionel Messi had Wijnaldum er graag bij gehad, beaamt Nijman. "Gini zag het als een zeer groot compliment dat Messi er zo uitgesproken over was: hij was erop gebrand dat Barcelona het voor elkaar zou krijgen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Wijnaldum beter af bij Paris Saint-Germain dan bij FC Barcelona?

Ja
55%
Nee
45%
(2547 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws