'Grofweg' vijfduizend Oranje-fans mogen wedstrijd in Budapest bijwonen

'Grofweg' vijfduizend Oranje-fans mogen wedstrijd in Budapest bijwonen

18-06-2021 15:58 Laatste update: 21:10
22

Nederland weet al dat het na de groepsfase het EK zal vervolgen met een wedstrijd in Budapest op zondag 27 juni. KNVB-directeur Gijs de Jong heeft extra tekst en uitleg gegeven over de achtste finalewedstrijd die Oranje gaat spelen, tegen een nader te bepalen tegenstander.

Tijdens de wedstrijd Honagarije-Portugal mochten er liefst 55 duizend toeschouwers aanwezig zijn in de Puskás Arena. Het Oranje Legioen krijgt echter een bescheiden fractie van de beschikbare tickets. "Grofweg vijfduizend kaarten zullen beschikbaar zijn", aldus De Jong in gesprek met de NOS. "In eerste instantie komt iedereen die al kaarten gekocht heeft in aanmerking. En alle Oranje ClubCard-houders. Degene die dat al gedaan hebben, krijgen bericht via ons: dat zijn er grofweg dertienhonderd."

Het betekent dat er nog 3700 kaartjes voor het grijpen liggen. "Alle overige kaarten worden beschikbaar gesteld via Euro2020.com. Dus mensen die geïnteresseerd zijn in kaarten, kunnen zich daar melden", aldus De Jong. Pas als fans kaartjes hebben en een negatieve coronatest van maximaal 72 uur oud hebben, mogen ze Hongarije in, waarschuwt De Jong. De KNVB-directeur stipt echter een nóg belangrijker punt aan, laat hij met een knipoog weten. "De belangrijkste voorwaarde is dat je hard kan juichen en dat je Oranje goed aan kan moedigen."

Oranje trapt zondag om 18.00 uur af. De tegenstander wordt sowieso één van de nummers drie uit de poulefase, afhankelijk van welke poules de hoogst gerankte nummers drie leveren.