Afellay hekelt 'heel erg laf' Zweden: 'Je ziet dat ze nu heel veel moeite hebben'

Afellay hekelt 'heel erg laf' Zweden: 'Je ziet dat ze nu heel veel moeite hebben'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 16:05vr 18-06-2021 om 16:05

Ibrahim Afellay vindt dat Zweden 'heel erg laf' voor de dag komt tegen Slowakije. De ploeg van bondscoach Janne Andersson zakte in de eerste helft in, waardoor het nog geen kansen heeft gecreëerd tegen de Slowaken.

"Ik vind het heel erg laf van Zweden. Ze zakken erg in en geven totaal geen druk op de bal", vertelt Afellay in de NOS-studio na de eerste helft van het treffen tussen Zweden en Slowakije, waar de brilstand nog op het scorebord staat. "Zweden zou wel het initiatief moeten nemen. Ze moeten deze wedstrijd namelijk winnen om aanspraak te kunnen maken op de volgende ronde."

"Tegen Spanje kwam Zweden nog goed weg met hun compacte spel", doelt Afellay op de eerste groepswedstrijd van Zweden, die in 1-1 eindigde. "Nu moeten ze het spel maken en zie je dat ze er heel veel moeite mee hebben. Ze hebben helemaal niks gecreëerd. Hopelijk worden we in de tweede helft wat meer vermaakt."

Virtueel staat Zweden nu met twee punten op een tweede plek in Poule E. Een dag later, op zaterdag, komen groepsgenoten Spanje en Polen in Sevilla nog in actie tegen elkaar.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws