Witte rook: Traoré laat Ajax achter zich en maakt stap naar Oekraïne

Witte rook: Traoré laat Ajax achter zich en maakt stap naar Oekraïne

18-06-2021 17:21 Laatste update: 17:49
119

Lassina Traoré vertrekt officieel bij Ajax. De Amsterdammers maken bekend dat de spits verkocht is aan Shakhtar Donetsk. Ajax zal naar verluidt tien miljoen euro ontvangen voor Traoré, al bevestigt de landskampioen dat niet.

Traoré had bij Ajax nog een contract dat tot medio 2022 liep. Shakhtar heeft die verbintenis dus afgekocht. Ajax maakt niet bekend hoeveel de Oekraïense club op tafel legt, al wist De Telegraaf eerder te melden dat het om tien miljoen euro inclusief bonussen gaat. Woensdag werd al bekend dat de transfer van Traoré bijna afgerond was. De spits werd toen op Schiphol gespot, vlak voordat hij naar Oekraïne afreisde.

In de winter van 2019 kwam Traoré naar Ajax. De Amsterdammers pikten hem op bij het toenmalige Ajax Cape Town, nu Cape Town Spurs FC genaamd. Traoré speelde in totaal 31 wedstrijden in het eerste elftal van Ajax. Daarin was de Burkinees goed voor twaalf treffers. Zijn meest gedenkwaardige optreden in het shirt van Ajax was de historische uitwedstrijd bij VVV-Venlo (0-13) van afgelopen seizoen. In De Koel scoorde de twintigjarige international maar liefst vijf keer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie