De Roon grapt na mijlpaal: 'Je kunt zeggen: als ik het kan, kan iedereen het'

De Roon grapt na mijlpaal: 'Je kunt zeggen: als ik het kan, kan iedereen het'

18-06-2021 17:55 Laatste update: 17:59
38

Marten de Roon heeft met zelfspot gereageerd op de mijlpaal die hij tegen Oostenrijk behaalde. De dertigjarige controleur speelde donderdagavond zijn 25ste interland in dienst van Oranje.

"Vraag niet hoe", grapte De Roon over het behalen van 25 interlands op de persconferentie, waar hij geciteerd wordt door het Algemeen Dagblad. "Je kunt zeggen: als De Roon het kan, kan iedereen het, hahaha. Maar ik ben er blij mee. Ik heb na afloop mooie woorden gesproken in de kleedkamer. Dat ik heel erg trots ben op die 25 caps. Dat ik de 25ste interland tijdens het EK mocht spelen is extra mooi. Maar ik vind het vooral bijzonder dat ik dit heb bereikt met deze groep."

De Roon legt later uit waarom hij deze Oranje-spelersgroep zo speciaal vindt. "Het voelt als een voorrecht hiervan deel uit te maken. Als ik kijk hoe we met elkaar omgaan, de manier waarop we werken, hoe nieuwe spelers worden opgevangen; ik vind dat heel mooi", stelt de middenvelder van Atalanta Bergamo.

Tegen Oostenrijk deed De Roon in totaal 74 minuten mee bij Oranje. In het laatste deel van de wedstrijd besloot bondscoach Frank de Boer hem naar de kant te halen voor Ryan Gravenberch.