Breaking news

LIVE: Drita na defensief geblunder aan de kant van Feyenoord op 1-2 voorsprong

AZ legt Westerveld voor drie jaar vast: Mijn vader had een rijke carrière

AZ legt Westerveld voor drie jaar vast: "Mijn vader had een rijke carrière"

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 18:24vr 18-06-2021 om 18:24

Laatste update: vrijdag 18 juni 2021 om 18:33vr 18-06-2021 om 18:33

Vader en zoon Westerveld hebben vrijdag een feestelijke dag in Alkmaar beleefd. De achttienjarige doelman Sem Westerveld, zoon van zesvoudig Oranje-international en tweevoudig EK-ganger Sander Westerveld, heeft zijn eerste profcontract bij AZ ondertekend.

De doelman werd in 2002 in San Sebastián geboren, toen zijn vader bij Real Sociedad in dienst was. Later keepte Westerveld junior onder meer in de jeugd van het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town, voordat hij in 2016 bij AZ neerstreek. Vorig seizoen keepte hij namens Jong AZ zijn eerste vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.

Vrijdag heeft hij zich tot 2024 aan de Alkmaarders verbonden. "Dit is een moment waar ik mijn hele voetballeven voor heb gewerkt. Al sinds heel jong train ik elke dag en het is fijn om daarvoor nu een beloning te krijgen", laat hij weten aan de AZ-site. Nu wil Westerveld junior in de voetsporen van Westerveld senior. "Mijn vader had een rijke carrière en hopelijk is dit het begin van de mijne", aldus de doelman, die zelfs nóg beter dan zijn vader wil worden. "Dat is zeker ambitieus, maar ik heb zelfvertrouwen en geloof erin dat ik hier kan slagen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws