Schick laat Ronaldo, Lukaku én Dumfries achter zich: Tsjechië en Kroatië gelijk

18-06-2021 19:51
26

Tsjechië is na twee poulewedstrijden hard op weg naar de knock-outfase van het EK, terwijl vice-wereldkampioen Kroatië in de problemen zit: beide landen zijn vrijdagavond in Glasgow uitgekomen op een 1-1 gelijkspel. Patrik Schick verzorgde wederom de Tsjechische productie en is nu in zijn eentje topscorer van het EK.

De spits van Bayer Leverkusen had tijdens het eerste duel met Schotland de show gestolen en kreeg tegen Kroatië vlak voor rust de kans om zijn derde treffer van het toernooi te maken. Dejan Lovren ging een luchtduel met Schick aan, maar raakte zijn tegenstander met de elleboog. De VAR riep arbiter Carlos del Cerro Grande naar de kant, de bal ging op de stip en Schick zette onder meer Romelu Lukaku, Cristiano Ronaldo en Denzel Dumfries op afstand op de topscorerslijst: 0-1.

Dat penaltymoment was het sluitstuk van een weinig spectaculaire eerste helft, maar de start van de tweede periode was een stuk leuker. Kroatië verraste Tsjechië met een snel genomen vrije trap, Ivan Perisic probeerde het vanuit een moeilijke hoek en doelman Tomás Vaclík verkeek zich op de bal: 1-1.

De verliezend WK-finalist drukte echter niet door en het duurde tot minuut 73 voordat de volgende kans zich aandiende. De ingevallen Nikola Vlasic kwam in de buurt van een winnende treffer, maar mikte net te hoog.

Het bleef hierdoor bij een niet onlogische 1-1 eindstand. Tsjechië komt op vier punten en mag afwachten of achtervolger Engeland later op de avond wint van Schotland. De nummers één en twee van de poule treffen elkaar in de laatste poulewedstrijd, terwijl Kroatië tegen de Schotten voor zijn laatste kans op de knock-outfase moet gaan strijden.