'Komt ineens Robin Gosens voorbij in beeld, dat zijn toch de mooiste verhalen?'

'Komt ineens Robin Gosens voorbij in beeld, dat zijn toch de mooiste verhalen?'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 10:11za 19-06-2021 om 10:11

John Stegeman kijkt met veel verbazing naar de stormachtige ontwikkeling van Robin Gosens. De international van Duitsland heeft dit EK een basisplaats onder bondscoach Joachim Löw, terwijl de 26-jarige vleugelverdediger een aantal jaar geleden nog voor FC Dordrecht speelde in de Keuken Kampioen Divisie.

Stegeman en Gosens werkten samen bij Heracles Almelo. "Het was duidelijk dat hij de potentie had om die hele linkerflank te bestrijken", blikt de voormalig trainer van onder meer Heracles en PEC Zwolle terug in gesprek met Voetbal International. "Hij was ongeduldig en ook overtuigd van zichzelf. Het ging hem allemaal niet snel genoeg."

Van Heracles vertrok Gosens in 2017 naar het Italiaanse Atalanta Bergamo. "Robin heeft het vermogen om zich steeds weer aan te passen aan een hoger niveau en daar te leveren wat gevraagd wordt", verklaart Stegeman de tot op heden meer dan succesvolle transfer van Gosens naar Italië. "Van Heracles naar Atalanta naar de nationale ploeg van Duitsland betekent iedere keer weer: nóg sneller denken, nóg sneller zien, nóg sneller handelen."

Dat Gosens tijdens het huidige EK een basisplaats heeft bij Duitsland maakt Stegeman dan ook trots. "Dan zie je Toni Kroos lopen. Thomas Müller. Karim Benzema. Kylian Mbappé. Kai Havertz. En dan komt in hetzelfde beeld ineens Robin Gosens voorbij. Een voetballer die een paar jaar geleden nog in Dordrecht en in Almelo speelde. Dat zijn toch de mooiste verhalen van het voetbal?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws