Shakhtar kan het niet geloven: 'Hij komt van Ajax, we dachten dat het niet kon'

Shakhtar kan het niet geloven: 'Hij komt van Ajax, we dachten dat het niet kon'

19-06-2021 12:29
111

Shakhtar Donetsk kan nog niet geloven dat Lassina Traoré voor de club getekend heeft. De Burkinees verliet Ajax om in Oekraïne aan de slag te kunnen gaan en directeur Sergei Palkin is daar maar wat blij mee.

De CEO van Shakhtar spreekt van een stunt. "Wij denken dat Traoré één van de meest veelbelovende spitsen in Europa is", zegt hij op de clubsite. "Om eerlijk te zijn dachten we tot voor kort dat het onmogelijk zou zijn om hem te halen. Dat heeft met één ding te maken: normaal gesproken gaan spelers niet zo makkelijk weg bij Ajax."

De sterke aanvaller wilde dat echter wel. "Hij had nog een jaar contract en wilde liever naar een andere club. Wij hebben zijn zaakwaarnemer gesproken en lang onderhandeld, maar gelukkig wel een akkoord bereikt. We zijn blij om te kunnen zeggen dat hij vanaf vandaag bij onze club hoort."

De verwachtingen in Oekraïne zijn dan ook hoog. "Hij is het type spits dat voor ieder team kan spelen. Hij is heel sterk, goed in de lucht, maar is ook technisch erg goed voor een spits. Daarnaast maakt hij ook nog eens veel doelpunten. Als je al zijn kwaliteiten bekijkt en als aanvaller beoordeelt, zie je dat hij alles heeft wat wij nodig hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie