Advocaat is verwonderd: 'Ik voel enthousiasme rond Oranje, dat is niet nodig'

Advocaat is verwonderd: 'Ik voel enthousiasme rond Oranje, dat is niet nodig'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 13:31za 19-06-2021 om 13:31

Dick Advocaat schaart het Nederlands elftal niet bij de topfavorieten van dit EK. De voormalig bondscoach denkt dat er vijf landen zijn die er beter op staan dan het keurkorps van bondscoach Frank de Boer.

De Kleine Generaal stond de Belgische krant Het Laatste Nieuws te woord en schatte de Rode Duivels daarin hoger in dan Nederland. "Ik merk hier toch enthousiasme, maar die euforie is niet nodig", begint hij zijn oordeel. "Oranje heeft twee thuisduels gewonnen die je altijd moet winnen, net zoals België zijn werk gedaan heeft. Klaar. Nederland is een outsider en België een favoriet."

Onze zuiderburen zijn volgens Advocaat klaar om de titel te pakken. "Ze zijn samen met Frankrijk, Italië, Portugal en misschien Engeland de favoriet. Of de verdediging van België een probleem is? Nee hoor, die gasten zijn zo ervaren. Neem Jan Vertonghen, die was er onder mij al bij. En als Axel Witsel fit is, heb je al een betere restverdediging."

Tussen 2009 en 2010 was de ervaren oefenmeester bondscoach van België. Hij spreekt ondanks een veelbesproken vertrek positief over die tijd. "Ik weet dat ik er op een nare manier vertrokken ben, maar ik kon dat bod van Rusland niet weigeren – ik kon er een veelvoud verdienen. Het neemt niet weg dat ik met trots terugkijk op die periode."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws