'Dortmund richt pijlen op Eindhoven: na Malen nu PSV-collega weer genoemd'

'Dortmund richt pijlen op Eindhoven: na Malen nu PSV-collega weer genoemd'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 14:25za 19-06-2021 om 14:25

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 20:07za 19-06-2021 om 20:07

Nu er schot zit in de onderhandelingen met Manchester United over Jadon Sancho, moet Borussia Dortmund serieus nadenken over een opvolger. Daarbij heeft de Bundesliga-topclub de pijlen op Eindhoven gericht, zo lijkt het.

BILD schreef vorige week dat 'Holland-Rakete' Donyell Malen een belangrijke kandidaat is om de voorhoede van Die Schwarzgelben te versterken, maar ook PSV-collega Noni Madueke is nog in beeld bij Dortmund. Dat meldt Ruhr Nachrichten zaterdag. De negentienjarige Engelsman wordt als een relatief goedkope optie gezien.

Madueke ligt nog tot medio 2024 vast bij PSV. Voetbal International, het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf schreven begin mei dat hij bij veel Europese clubs op het verlanglijstje staat. Die laatste krant stelde dat geïnteresseerde clubs hopen op een deal van maximaal 20 miljoen euro, aangezien de aanvaller geen basisplaats heeft. Coach Roger Schmidt en technisch manager John de Jong maakten daarna snel duidelijk dat ze Madueke niet kwijt willen.

Een toptransfer van Sancho zou het balletje echter aan het rollen kunnen brengen. Dortmund verlangt liefst 95 miljoen euro voor de Engelse international, die dit EK nog geen minuten maakte.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Twintig miljoen voor Madueke?

Prima bedrag
45%
Veel te weinig
55%
(2931 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws