Jansma rvc-voorzitter bij FC Utrecht: 'Lastige overstap, helaas vervreemd van ADO'

Jansma rvc-voorzitter bij FC Utrecht: 'Lastige overstap, helaas vervreemd van ADO'

19-06-2021 14:58 Laatste update: 18:00
41

Kees Jansma treedt toe tot de raad van commissarissen van FC Utrecht. De voormalig perschef van Oranje en presentator van onder meer Voetbal International bevestigt de berichtgeving van De Telegraaf.

"Ik word binnenkort 74 jaar. Ik treed toe tot de raad van commissarissen van FC Utrecht. Dan hoop ik nog vier leuke en aardige jaren te hebben", laat Jansma weten bij de NOS. Hij is door eigenaar Frans van Seumeren gestrikt als voorzitter van het orgaan, dat het beleid van de directie moet controleren.

De keuze van Jansma, die tegenwoordig in Doorn nabij Utrecht woont, is opvallend, omdat hij opgroeide in Den Haag en fervent ADO-supporter is. "Dat was een lastige overstap. Maar ik ben twee jaar geleden bij ADO gestopt en wat er is gebeurd, is bekend. Ik ben helaas vervreemd van de club en heb de afgelopen jaren veel gedaan met FC Utrecht, zoals een documentaire."

"Van Seumeren heeft mij gevraagd en ik heb na een aantal overwegingen besloten het te gaan doen", aldus Jansma. Hij zal stoppen met de presentatie van de talkshow van VI en minder in de media verschijnen.